Βασιλική Μανδύλη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Βιογραφικό

F:\Developer\WebSites\mandyli.gr\start_images

Είμαι η Βασιλική Μανδύλη και είμαι πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Διαιτολόγου.

Στα πλαίσια των σπουδών μου πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στα νοσοκομεία ”ΓΝΑ Ιπποκράτειο” και ”Παίδων Αγία Σοφία” όπου απέκτησα μια σημαντική εμπειρία και τριβή με ποικίλα περιστατικά όλων των ηλικιακών ομάδων.

Η πτυχιακή μου εργασία με θέμα ‘‘Κίνητρα και μέθοδοι απώλειας βάρους που σχετίζονται με την επιτυχή διατήρηση της απώλειας βάρους” μου έδωσε πολλά ερεθίσματα και γνώσεις σχετικά με το πόσοι πολλοί παράγοντες τελικά επηρεάζουν τη διατροφή μας αλλά και το αντίστροφο! Επίσης ανέδειξε το σημαντικό ρόλο της κινητοποίησης σε μια προσπάθεια διαχείρισης βάρους και πως αυτή επηρεάζει και τη διατήρηση του βάρους.

Ένας από τους τομείς που ασχολούμαι στενά τα τελευταία χρόνια είναι οι Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Έναυσμα υπήρξε η δική μου προσωπική εμπειρία. Εκπαιδεύτηκα στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και δημιούργησα ένα διατροφικό οδηγό ομαδικής και ατομικής συμβουλευτικής για τη διαχείριση της Διαταραχής Επεισοδιακής Υπερφαγίας που βασίζεται και συμπληρώνει την Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία που είναι μια από τα μοντέλα ψυχολογικής θεραπείας της διαταραχής αυτής.

Επίσης παρακολούθησα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ” Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής” στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.   

Παράλληλα με τις σπουδές και τη δουλειά μου ασχολήθηκα και συνεχίζω να ασχολούμαι με το θέατρο. Είναι μια αγάπη που είχα από μικρή ηλικία και που με διαμόρφωσε σαν άνθρωπο και σαν Διαιτολόγο. Πιστεύω στην ελευθερία που μπορείς να νιώσεις μέσω της τέχνης και στην επαφή που μπορείς να έρθεις με το σώμα και τα συναισθήματα σου.

Μέσα από τις σπουδές μου πάνω στην επιστήμη της διατροφής και της ενασχόλησης μου με την τέχνη βίωσα ένα προσωπικό ταξίδι όπου έμαθα πολλά για τη δική μου ζωή διαμόρφωσα την δική μου οπτική για το σώμα, την υγεία και τη διατροφή μου. Είναι μεγάλη μου χαρά να βοηθώ τους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο μέσα από τη δουλειά μου, που αγαπώ πολύ. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ήδη η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Το να αναγνωρίζει και να βρίσκει τρόπο να καλύπτει τις ανάγκες του, να πετυχαίνει τους στόχους του, να αποδέχεται τον εαυτό του και να θέλει να βελτιώνεται είναι μια συνεχής διαδικασία και είναι αυτό που θα κάνουμε παρέα. 

Το γραφείο μου , στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 είναι ένας χώρος που έφτιαξα με πολύ αγάπη και θετική ενέργεια για να φιλοξενήσει όσους θέλουν να το επισκεφτούν και να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι μαζί.

Copyright © 2022 Mandyli.gr
All Rights Reserved.

Τηλέφωνα

216.002.3841 698.38.21.599

Email Us

vaso@mandyli.gr

Διεύθυνση

Χαριλάου Τρικούπη 24, Αθήνα

Μετάβαση στο περιεχόμενο